top of page

Narnia

Narnia er fortællingen om fire søskende – Lucy, Edmund, Susan og Peter – som på forunderlig vis kommer til landet Narnia, et fantasy-rige, som er befolket af talende dyr, dværge, fauner, kentaurer og jætter.

 

I Narnia hersker Den Hvide Heks. Hun har kastet en forbandelse over landet, så indbyggerne må leve i evig vinter. Men Aslan, den kloge og gode løve, kæmper sammen med børnene mod Heksen. I denne kamp dør Aslan, men han genopstår, og Heksen bliver besejret. Narnia bliver endelig befriet fra heksens iskolde greb.

 

Løven Aslan er et ganske klart billede på kristendommens Jesus-skikkelse. Han er søn af "kejseren hinsides havet" og har været med til at skabe Narnia for længe, længe siden. Han vender tilbage for at tage kampen op imod Den Hvide Heks – der repræsenterer det onde, i en klar parallel til den kristne påskefortælling.

 

C. S. Lewis fortælling er en fantastisk parallel fortælling til hjælp, når man som lærer skal forklare den kristne udlægning af påskefortællingens bibelske tekster.

 

Materialet består af:

  • Lærervejledning

  • Elevhæfter
      

Filmen findes på CFU

20220719_150427.jpg

Foto: Privat

  • Fag: Kristendomskundskab

  • Målgruppe: 4.-6. klasse

  • Tidsforbrug: 6-8 lektioner
    Bemærk at filmen varer næsten 3 lektioner

bottom of page