top of page

Esbjerg-evangeliet - bibelfortællinger i metermål

 

Esbjerg-evangeliet er oprindeligt et fyrre meter langt kunstværk skabt af kunstneren Erik Hagens, der lagde sidste hånd på det i 2005 på væggen på UC-Syd i Esbjerg.    

 

Med udgangspunkt i en digital udgave af dette værk, arbejdes der i alle opgaverne med etisk-filosofiske spørgsmål, der lægger op til elevernes selvstændige refleksion. Materialet arbejder blandt andet med alment menneskelige temaer som fristelse, respekt, misundelse, uretfærdighed, ytringsfrihed og stiller spørgsmål som; Hvilken slags samfund ønsker du? Hvad er kunst? Hvor kommer det onde fra?    

 

Dette undervisningsforløb har den helt unikke kvalitet, at det retter sig mod alle klassetrin. På den meget lettilgængelige hjemmeside er der således et trin for både indskoling, mellemtrin samt udskoling. Der er vejledning til både kristendomsundervisningen, dansk samt billedkunst, der kan arbejde med forløbet uafhængigt af hinanden.    

 

Materialet består af:

  • Adgang til forløbet på www.esbjergevangeliet.dk. 
    Brugernavn og adgangskode fås ved tilmelding.  

  • Mulighed for at få en kopi af Esbjerg-evangeliet udstillet. 

 

OBS!!! Vi har en 11 meter lang udgave af Esbjergevangeliet, som er let at stille op på skolen eller i jeres lokale kirke/sognehus. Hvis I ønsker at få det ud på jeres skole, så kontakt os venligst - så kan vi sammen finde ud af, hvordan det bedst kan lade sig gøre. Når eleverne står over for billederne “live” kan de virkelig gå i dybden med detaljerne.

EsbjergEvangeliet_taeppet_750fde7fde_120

Fotos: Poul Madsen

EsbjergEvangeliet_01323ee139_500px.jpg
  • Fag: Kristendomskundskab  

  • Målgruppe: 7.-10. klasse  

  • Tidsforbrug: Mindst 2 lektioner

KOLDING - skriv til SKiK

bottom of page