top of page

Esbjerg-evangeliet - bibelfortællinger i metermål for alle klassetrin

Esbjerg-evangeliet er bibelfortællinger på metermål - fra skabelse til påske. Det oprindelige kunstværkværk er 40 meter langt og skabt af kunstneren Erik Hagens, der lagde sidste hånd på det i 2005 på væggen på UC-Syd i Esbjerg.    

 

Med udgangspunkt i en digital udgave af dette værk, arbejdes der i alle opgaverne med etisk-filosofiske spørgsmål, der lægger op til elevernes selvstændige refleksion. Materialet arbejder blandt andet med alment menneskelige temaer som fristelse, respekt, misundelse, uretfærdighed, ytringsfrihed og stiller spørgsmål som; Hvilken slags samfund ønsker du? Hvad er kunst? Hvor kommer det onde fra?  Dette undervisningsforløb har den helt unikke kvalitet, at det retter sig mod alle klassetrin. På den meget lettilgængelige hjemmeside er der således et trin for både indskoling, mellemtrin samt udskoling. Der er vejledning til både kristendomsundervisningen, dansk samt billedkunst, der kan arbejde med forløbet uafhængigt af hinanden.    

 

For indskolingen og mellemtrinnet er der mulighed for at eleverne får læst tekster og opgaver op.    

Materialet består af:

  • Adgang til forløbet på www.esbjergevangeliet.dk. 
    Brugernavn og adgangskode fås ved tilmelding.  

  • Mulighed for at få en kopi af Esbjerg-evangeliet udstillet. 

OBS!!! Vi har en 11 meter lang udgave af Esbjergevangeliet, som er let at stille op på skolen eller i jeres lokale kirke/sognehus. Hvis I ønsker at få det ud på jeres skole, så kontakt os venligst - så kan vi sammen finde ud af, hvordan det bedst kan lade sig gøre. Når eleverne står over for billederne “live” kan de virkelig gå i dybden med detaljerne.

EsbjergEvangeliet_taeppet_750fde7fde_120
EsbjergEvangeliet_01323ee139_500px.jpg
  • Fag: Dansk, billedkunst og kristendomskundskab  

  • Målgruppe: 1.-10. klasse  

  • Tidsforbrug: Mindst 2 lektioner

KOLDING - skriv til SKiK

Fotos: Poul Madsen

bottom of page